BonVoyage

Lorem ipsum dolor sit amet, eu eos veniam albucius, ius dolor virtute et. Iii

Instagram

Da li ste spremni za jedinstveno iskustvo?

DUBAI JESEN 2021 (novembar/decembar) 7 noćenja od 1359 KM

Opis

JESENJI PROGRAM 2021

DUBAI

 

TERMINI

 

04.12. – 11.12.2021.

 

7 noćenja – avio program

DIREKTAN LET IZ SARAJEVA SA FLY DUBAI

 

Dubai, druga po veličini od sedam država emirata, kojom upravlja porodica Al Maktum. Dubai, kao glavni grad prostire se u zalivu, u prirodnoj luci. On nije samo centar trgovine i industrije Ujedinjenih Arapskih Emirata. Poslednjih godina se ulaže dosta energije i truda u razvoj turističke industrije pred kojom je blistava budućnost.

Kombinacija najkvalitetnijih hotela, bijelih plaža na Jumeirah Beach-u, čistog luksuza, fascinantnih arhitektonskim projekata i orijentane atmosfere pretvoriće svako putovanje u nezaboravan doživljaj. Posjetioci ovog sigurnog arapskog mikrokosmosa mogu pronaći perfektno organizovanu uslugu, High Tech, netaknutu prirodu, pustinjska utvrdjenja, svjetlucajuće palate, fantastičan podvodni svijet – jednom riječju sve kontraste koji ispunjavaju srce svakog svjetskog putnika.

 

1.DAN – SARAJEVO

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu tri sata prije leta. Check in na let FZ762 za direktan let Sarajevo – Dubai. Slijetanje u Dubai u iza ponoći, te nakon obavljenih carinskih formalnosti i pasoške kontrole, transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

 1. – 7. DAN– DUBAI

Tokom vašeg boravka u Dubai-u imaćete priliku da fakultativno posjetite neke od najvećih znamenitosti ovoga grada i okoline koje imamo u ponudi (sa doplatom):

Burj Khalifa – najveća građevina na svijetu sa fantastičnim pogledom na Dubia, neboder koji je s antenom visok 828 metara, neboder ima 160 katova, sadrži oko 1.000 stanova, urede na 40-ak katova, Armanijev hotel i promatračnicu na 124. katu.

Burj Al Arab – već godinama simbol Dubaiske raskošnosti Burj Al Arab je luksuzan hotel koji se smatra prvim hotelom sa 7 zvijezdica na svijetu, smješten je na umjetnom otoku uz plažu Jumeirah, otok je s kopnom povezan mostom kojim mogu prolazitit i auti, oblik gradnje podsijeća na jedro.

Muzej Dubai – građen početkom 19. stoljeća smatra se najstarijom građevinom Dubai-a, prvobitno je bio sjedište guvernera, a od 1971. je proglašen muzejem, zauzima prostor tvrđave Al-Fahidi u predjelu Dubai Creek, od mnogobrojnih zbirki izdvajamo onu sliku koja prezentira povijest Dubai-a i sve faze njegove ekspanzije, zatim onu tradicionalnog oružja ovog područja, zbirku posvećenu moru i njegovom značaju u pustinjama te onu posvećenu povijesnim brodovima koji su se koristili za transport i trgovinu

Palm Jumeirah – trenutno najveći umjetni otok na svijetu, građen je u obliku palme sa stabljikom i 17 listova, okružuju je mali otočići koji cijeloj građevini daju oblik kruga

Abu Dhabi glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova u svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabia. Posjetit ćemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne četvrti grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od povijesti do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Povratak prema Dubaiju u poslijepodnevnim satima uz zaustavljanje i kraći posjet novoj atrakciji Abu Dhabia – Ferrari Worldu.

Jeep safari. Zalazak sunca na crvenim dinama uz večeru u autentičnom ambijentu – u beduinskom kampu i orijentalne motive. Mogućnost jahanja na devama.

Trgovački centar Mall of the Emirates – najveći šoping centar na Bliskom Istoku, sadrži preko 350 trgovina, ali i mnogo drugih sadržaja kao što su razni tematski parkovi, restorani, kina i zimsko skijalište na zatvorenome Ski Dubai.

Krstarenje brodom (Show Cruise) po zaljevu Dubaija s uključenom večerom.

Ski Dubai – čudesno zimsko skijalište na zatvorenome usred pustinje gdje se u ljetnim mjesecima može skijati i na vanjskoj temperatuti od 42 stupnja celzijusa, nalazi se unutar trgovačkog centra Mall of the Emirates, sadrži 5 staza različite veličine i težine s ukupnih 22.500 metara, snijeg i svjetlost su umjetni, a borovi lažni.

The World – arhipelag od 300-ak malih umjetnih otočića koji su građeni u obliku Zemlje, svaki otočić predstavlja jednu državu, a njihov raspored podsjeća na oblik planeta Zemlje, arhipelag se nalazi na udaljenosti od 4 km od obale i svi otočići su na prodaju, cijeli projekt još nije gotov, ali je u završnoj fazi.

 1. DAN. – DUBAI – SARAJEVO

Transfer do aerodroma u Dubai-u. Let za SARAJEVO FZ761. Dolazak u Sarajevu.

KRAJ PROGRAMA.

 

 

PONUDE HOTELA:

 

IBIS Al Barsha 3* – PRODAJNA CIJENA 1359,00 KM PO OSOBI

https://all.accor.com/hotel/6540/index.en.shtml

 

TRYP by WYNDHAM 4* – CIJENA 1589,00 KM PO OSOBI

https://www.trypwyndhamdubai.com/

__________________________________________________________________________________________________________________

WYNDHAM DUBAI MARINA 4* –  CIJENA 1889,00 KM po osobi

https://www.wyndhamdubaimarina.com/

__________________________________________________________________________________________________________________

MOVENPICK JBR 5* – CIJENA 2389,00 KM po osobi

www.movenpick.com/en/middle-east/uae/dubai/hotel-dubai-jumeirah-beach/overview/

_________________________________________________________________________________________________

SOFITEL JBR 5* – CIJENA 2799,00 KM po osobi

https://all.accor.com/hotel/6146/index.en.shtml

__________________________________________________________________________________________________________________

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Povratna avio karta na relaciji SARAJEVO-DUBAI-SARAJEVO sa FLY DUBAI ARILINES (prtljag do 20kg po osobi)
 • 7 noćenja u hotelu sa 4*/5* na bazi doručka u dvokrevetnoj sobi
 • Transfer na relaciji DUBAI INTETRNATIONAL AIRPORT – HOTEL i HOTEL-DUBAI INTERNATIONAL AIRPORT
 • Aerodromske takse

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Troškove viziranja pasoša – 200,00KM (potrebna jasna kopija pasoša – validnost minimalno 6 mjeseci od dana povratka)
 • Tourism dirham (gradska taksa) plaća se na recepciji hotela (Hoteli 2* & 3* cca 3 USD po sobi po noći – Hoteli 4* cca 4-5 USD po sobi po noći – Hoteli 5*  cca 6 USD po sobi po noći)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 400,00KM za hotel 4* ili 780,00KM za hotel 5*
 • Ostale fakultativne izlete i ulaznice za muzeje.
 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 16 KM
 • Negativan PCR test (potvrda mora biti na engleskom jeziku)
 • Osiguranje od otkaza putovanja 35,00KM za hotel 4* , 50,00KM za hotel 5*.

NAČIN PLAĆANJA

 • Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti kompletan iznos aranžmana. Uplate su nerefundabilne.

 NAPOMENE:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (uplaćeno putem agencije ili individualno)
 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • Agencija  nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će letovi biti realizovani.
 • Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji mogu biti otežani.
 • Agencija ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije koji su usklađeni sa UTABIH standardima.

 

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

IZVOD IZ OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):

CLAN 4.

“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak   u  hotelu   ili  mjestu   opredjeljenja –  već  samo   označavaju kalendarski  dan   početka   i  završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog  večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta,  ulaska   u sobu  u  kasnim   večernjim  časovima,  napuštanja  hotela  u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom,  smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova,  i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”

 

Program rađen u saradnji sa agencijom Buenavista

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “DUBAI JESEN 2021 (novembar/decembar) 7 noćenja od 1359 KM”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

You don't have permission to register