BonVoyage

Lorem ipsum dolor sit amet, eu eos veniam albucius, ius dolor virtute et. Iii

Instagram

Da li ste spremni za jedinstveno iskustvo?

ANDALUZIJA (ZIMA 2024) 04.03 – 10.03. let iz Zagreba od 1199 KM po osobi

Kategorija:

Opis

SPECIJALNA PONUDA !

ANDALUZIJA (ŠPANIJA)

LET IZ ZAGREBA !

04.03 – 10.03.2024.

6 DANA/AVION

 

PROGRAM PUTOVANJA

1 DAN SARAJEVO – ZAGREB – MALAGA

Okupljanje putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u 00:05 i polazak prema Zagrebu. Usputno preuzimanje putnika u Visokom, Kaknji, Zenici, Zepcu, Maglaju, Matuzicima, Doboju, Gradišci. Prelazak granice i nastavak vožnje prema Aerodromu u Zagrebu. Po dolasku na aerodrom u Zagrebu, slijedi prijava na let i pasoška kontrola. Direktan let na relaciji Zagreb Malaga je u 08:45. Planirano slijetanje u Malagu je u 12:05, nakon čega slijedi transfer prema hotelu u Torremolinosu. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme Noćenje.

2 DAN MALAGA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Malage. Muzej Picasso (individula kupovima ulaznica), La manquitu, Plazu de Toros, tvrđava La Alcazaba (individula kupovima ulaznica), Rimski forum… Predah ćemo napraviti u poznatom baru El Pimpi, u koji dolaze poznate ličnosti. Nakon obilaska, slobodno vrijeme.Ponovno okupljanje u dogovoreno vrijeme. Povratak u hotel i nocenje.

3 DAN MALAGA – CORDOBA – MALAGA

Doručak, slobodno vrijeme il fakultativni odlazak u obilazak nekadašnjeg glavnog grada kordobskog kalifata, koji je u 10. vijeku bio najveći grad nasvijetu! Cordoba. Obilazimo Katedralu La Mezquita, koja je prvobitno bila džamija, jevrejsku četvrt – La Juderia, Tržnicu- Zoco. Ostatke rimskog hrama, Plazude Potro i Puente Romano de Cordoba. Nakon obilaska slijede slobodne aktivnosti i povratak u hotel. Slobodno vreijeme i noćenje.

4 DAN MALAGA – SEVILJA – MALAGA

Poslije doručka fakultativni odlazak u Sevilju, gdje stižemo nakon 2 do 2,5 sati vožnje. Grad u kojem živi oko 1,5 miliona ljudi i četvrti je grad po veličini u Španiji. Sevilja je stari arapski grad smješten u najsunčanijoj španskoj provinciji Andaluziji na rijeci: Gvadalkivir. Predstavlja jedan od najljepših gradova Europe i uvršten je u listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Po legend, Sevilju je osnovao grčki junak Herkules čiji potomci smještaju u Sevilju prijestonicu legendarne Tertenzijanske civilizacije. Ovajnarod, zvan: Hispalisi, pada pod vlast Rimljana i kasnije Maura (Arapi ). U regiji oko Sevilje nastao je španski kulturni identitet oličen u plesu andaluzijskih cigana: Flamenku i borbi sa bikovima: Koridi. Arhitektura grada je posebna i posve originalna jer predstavlja spoj evropskih klasičnih tekovina i orijenta. Povratak u hotel i noćenje.

5 DAN MALAGA – GRANADA I ALHAMBRA – MALAGA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Granade , središta halifata za vrijeme vladavine Maura, i gradu koji je dobio naziv po voćki Nar. Granada je smještena na obroncima Sierra Nevade, podjeljena je rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom središtu grada da bi se probila do slavne Alhambre i ovdje se sjedinila s Rio Genil. U ovom izletu je predviđen I obilazak Alhambre. Veličanstvene palače koju su izgradIli Mauri. U okviru Alhambre autentična je i veličanstvena palata Nasrida. Alhambra je jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru europskog kontinenta! Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje

6 DAN MALAGA – ZAGREB – SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i slobodno vrijeme za vlastite programe ili fakultativni izlet u Rondu i Marbellu.

Ronda, tipično andaluzijsko „bijelo selo“ smješteno na litici, na 750 m nadmorske visine, s impresivnim kamenim mostom Puente Nuevo. Ronda je kolijevka koride, legendarna matadorska obitelj Romero tu je postavila pravila koride. Obilazak stare gradske jezgre. Brojni umjetnici pronalazili su inspiraciju u ovom čudesnom mjestu: Oscar Wild, Ernest Hemingway, Rainer Marie Rilke i drugi.

Marbella – Nedaleko od centra Marbelle nalazi se definitivno jedna od najpopularnijih marina na svijetu – Puerto Banus. Luksuzne jahte, brendirane trgovine, skupi automobili i ulica Julio Iglesiasa. Da, glavna ulica u svojevremeno proglašenoj najljepšoj marini na svijetu dobila je ime po Enrique-ovom ocu. Samo šetajući ovdje osjećate se glamurozno.

Povratak u hotel u 16:00. Preuzimanje prtljage i transfer na aerodrom. Po dolasku na aerodrom, prijava na let za Zagreb. Let za Zagreb je u 20:40. Planirano vrijeme slijetanja je u 23:45

7 DAN ZAGREB – SARAJEVO

Nastavak vožnje kroz Hrvatsku i BiH sa usputnim zadrzavanjima, radi pauze. Dolasci u BiH, u kasnim vecernjim / ranim jutarnjim satimo, u ovisnosti od mjesta iskrcaja iz autobusa.

REDOVNA CIJENA 1199,00 KM po osobi
(CIJENA PO FIRST MINUTI OD 999 KM JE REZERVISANA !)

Cijena uključuje

 • Avio karte sa pripadajucim taksama na relaciji  Zagreb – Malaga i Malaga – Malaga, avio kompanija Ryan air
 • Transfer od aerodroma do hotela i natrag
 • Hotelski smještaj u hotelu sa 4* u Torremolinosu na bazi  5 noćenja sa doručkom
 • Prtljaga 10+5kg po osobi
 • Pratioc grupe
 • Organizacija putovanje

 

Cijena ne uključuje

 • Putničko zdravstveno osoguranje
 • Prevoz na Relaciji Sarajevo – Zagreb – Sarajevo – 100 KM po osobi
 • Osiguranje od otkaza putovanje
 • Fakultativni izleti
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 350 KM

 

Okvirne cijene fakultativnih izleta:

 • Sevilla -60 €
 • Malaga – 40 €
 • Cordoba – 50 €
 • Granada sa ulaznicom u Alhambru – 95 €
 • Ronda – 50  €

Popust na paket izleta – 30 € – cijena za paket izleta 265 €

 

 

Za više informacija i rezervacije pozovite  030 511 910 ili pošaljite poruku na mail santours@bih.net.ba

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “ANDALUZIJA (ZIMA 2024) 04.03 – 10.03. let iz Zagreba od 1199 KM po osobi”

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You don't have permission to register