BonVoyage

Lorem ipsum dolor sit amet, eu eos veniam albucius, ius dolor virtute et. Iii

Instagram

Da li ste spremni za jedinstveno iskustvo?

ANDALUZIJA (FEBRUAR 2023) avio aranžman iz Zagreba od 999 KM po osobi (NOVO !)

Opis

ANDALUZIJA – ŠPANIJA

5 DANA (4 NOĆENJA)  

avio program sa letom iz Zagreba

 

TERMINI:

27.02 – 03.03.2023.

1 dan SARAJEVO – ZAGREB – MALAGA

Okupljanje putnika u jutarnjim satima te vožnja  kroz BiH (koji žele organizovan transfer) do aerodroma  u Zagrebu sa usputnim zadržavanjima. Po dolasku na aerodrom u Zagrebu, slijedi prijava na let i pasoška kontrola. Direktan let na relaciji Zagreb Malaga u popodnevnim satima. Nakon slijetanja slijedi transfer prema hotelu u Torremolinosu. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme Noćenje.

 

2 dan MALAGA – KORDOBA – MALAGA

Doručak, slobodno vrijeme il fakultativni odlazak u obilazak nekadašnjeg glavnog grada kordobskog kalifata, koji je u 10. vijeku bio najveći grad na svijetu! Kordoba. Obilazimo Katedralu La Mezquita, koja je prvobitno bila džamija, jevrejsku četvrt – La Juderia, Tržnicu- Zoco. Ostatke rimskog hrama, Plazude Potro i Puente Romano de Cordoba. Nakon obilaska slijede slobodne aktivnosti i povratak u hotel. Slobodno vrijeme i noćenje.

 

3 dan MALAGA – SEVILJA – MALAGA

Poslije doručka fakultativni odlazak u Sevilju, gdje stižemo nakon 2 do 2,5 sati vožnje. Grad u kojem živi oko 1,5 miliona ljudi i četvrti je grad po veličini u Španiji. Sevilja je stari arapski grad smješten u najsunčanijoj španskoj provinciji Andaluziji na rijeci: Gvadalkivir. Predstavlja jedan od najljepših gradova Europe i uvršten je u listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Po legend, Sevilju je osnovao grčki junak Herkules čiji potomci smještaju u Sevilju prijestonicu legendarne Tertenzijanske civilizacije. Ovaj narod, zvan: Hispalisi, pada pod vlast Rimljana i kasnije Maura (Arapi ). U regiji oko Sevilje nastao je španski kulturni identitet oličen u plesu andaluzijskih cigana: Flamenku i borbi sa bikovima: Koridi. Arhitektura grada je posebna i posve originalna jer predstavlja spoj evropskih klasičnih tekovina i orijenta. Povratak u hotel i noćenje.

 

4 dan MALAGA – GRANADA I ALHAMBRA – MALAGA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Granade , središta halifata za vrijeme vladavine Maura, i gradu koji je dobio naziv po voćki Nar. Granada je smještena na obroncima Sierra Nevade, podjeljena je rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom središtu grada da bi se probila do slavne Alhambre i ovdje se sjedinila s Rio Genil. U ovom izletu je predviđen I obilazak Alhambre. Veličanstvene palače koju su izgradIli Mauri. U okviru Alhambre autentična je i veličanstvena palata Nasrida. Alhambra je jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru europskog kontinenta! Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

 

5 dan MALAGA – ZAGREB – SARAJEVO

Doručak. Slobodno vrijeme do polaska na aerodrom ili fakultativni obilazak Malage. Muzej Picasso (individula kupovima ulaznica), La manquitu, Plazu de Toros, tvrđava La Alcazaba (individula kupovima ulaznica), Rimski forum… Predah ćemo napraviti u poznatom baru El Pimpi, u koji dolaze poznate ličnosti. Nakon obilaska, slobodno vrijeme.Ponovno okupljanje u dogovoreno vrijeme. Transfer prema aerodormu u poslijepodnevnim satima. Po dolasku na aerodrom, slijedi prijava na let za Zagreb u noćnim satima. Planirano vrijeme slijetanja u Zagreb je u kasnim noćnim satima. Nakon procedura na aerodromu, transfer prema BiH (za putnike koje su rezervisali transfer iz BiH). Vožnja kroz Hrvatsku sa dolaskom u jutarnjim satima.

 

 

 

 Ze termin od 27.02 – 03.03.2023. cijena od 1099,00 KM po osobi

 

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 *Avio karte sa pripadajucim taksama na relaciji  Zagreb – Malaga i Malaga – Zagreb, avio kompanija Ryan air

*Transfer od aerodroma u Malagi do hotela i nazad

*Hotelski smještaj u hotelu u Torremolinosu na bazi 4 noćenja sa doručkom

*Prtljaga 10+5kg po osobi

*Pratioc grupe

*Organizacija putovanja

 

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 *Putničko zdravstveno osIguranje (obavezno za sve putnike)

*Prevoz (transfer) iz BiH do aerodroma u Zagrebu i nazad (mogućnost sa cijenom na upit – u zavisnosti od broja putnika)

*Osiguranje od otkaza putovanja

*Fakultativni izleti

*Doplata za jednokrevetnu sobu 250 KM

 

Okvirne cijene fakultativnih izleta:

*Sevilla – 50 €

*Malaga – 30 €

*Cordoba – 40 €

*Granada sa ulaznicom u Alhambru – 85 €

(Popust na paket izleta – 20 € – cijena za paket izleta 185 €)

 

 

 NAPOMENE:

  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje
  • Organizator nije odgovoran za eventualna povećanje cijena ulaznica ili fakultativnih (neobaveznih) izleta navedenih u programu na dan formiranja programa
  • Agencija zadržava pravo promjene itinerera kao i redoslijeda programa i izleta po danima
  • Objavljene cijene su okvirne i podložne su promjeni (nisko tarifna avio kompanija, inflacija ili druge tržišne promjene koje objektivno moguću uticati na cijenu aranžmana) te prije rezervacije obavezna je provjera raspoloživosti kapaciteta kao i ukupne cijene putovanja.

 

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “ANDALUZIJA (FEBRUAR 2023) avio aranžman iz Zagreba od 999 KM po osobi (NOVO !)”

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

You don't have permission to register